Oppskrifter

Hummus laget på Ellitsgaard Gressløk olje

høst 10.jpg

Ny vri på hummusen til tapasbordet.  Hummus laget med Ellitsgaard Gressløk olje er en hit! 

Hummus:
2 pakker kokte kikerter
¾ dl Ellitsgaard Gressløk olje
Saften fra 1 sitron
1 fedd hvitløk
1 ss Tahini paste (kan sløyfes)
Salt og hvit pepper

Fremgangsmåte:
Ha det hele i en blender og blend det godt sammen. Lettere blir det faktisk ikke!

Potetsalat med ramsløk

4 personer

Potet salat:
400g kokt potet
100g rå blomkålhoder
1 håndfull erter
2dl rømme
1dl ramsløk majones laget på Ellitsgaard Ramsløk Olje
10 dråper Bearnaise Essens
Salt

Fremgangsmåte:
Bland rømme, bearnaise essens, majones og salt sammen. Tilsett så resten av ingrediensene i blandingen og server til grillmaten.

Blomkålscouscous

4 Personer

Blomkålscouscous:
1 Blomkålhode
1/2 håndfull hasselnøtter
1/2 håndfull mandler...
1/2 håndfull solsikkefrø
1/2 fedd hvitløk
1/2 liten kepa løk
1 dl Ellitsgaard Dill olje
Litt sitron saft

Fremgangsmåte:
Fjern bladene på blomkålen og blend den i en blender sammen med fint snittet hvitløk og løk til en grovkornet masse. Vend det sammen med Ellitsgaard Dill olje, hakkede nøtter og solsikkefrø. Smak til med salt og friskpresset sitron saft.

Smaker henrivende til pannestekt torsk!