Brioche burger med hjemmelaget majones

4 burgere

Brioche:
285g siktet hvetemel
17g gjær
40g vann (ca. 30grader varmt)
142g egg (3 stk)
10g salt
142g smør (temperert og kutte i små biter)

Ramsløk majones:
2 eggeplommer
1ts hvitvineddik eller sitronsaft
Salt
2dl Ellitsgaard Ramsløkolje

I tillegg trengs det:
Godt kvernet kjøtt, gjerne med mye fett.
Fyll etter eget ønske, for eksempel: ost, bacon, salat, tomat, rødløk, agurk

Fremgangsmåte:
Vi begynner med brioche deigen. Rør gjæren ut i vannet, tilsett mel og rør det sammen. Ha i salt og kna inn i deigen. Visp sammen eggene og tilsett dem i deigen litt av gangen imens det røres. Når du har en samlet deig tilsettes smør, her også litt og litt. La det hele elte i 5min. Sett deigen på kjøl til dagen etter. Har du ikke tid,  la den heve til dobbel størrelse på kjøkkenbenken.

Når deigen har stått over natten, eller hevet på benken, del den inn i mindre emner og pensle med sammenvispet egg. Stek i ovnen på 170grader i 20-25 minutter.

For å lage majones piskes eggeplommer, salt oghvitvinseddik/sitron godt sammen til det blir luftig. Tilsett så oljen litt av gangen, gjerne i en tynn stråle imens man pisker. Blir majonesen for tykk kan man ha i noen dråper vann. Desto mer olje, desto mer smak og tykkere konsistens. Smak til med hvitvinseddik/sitro