Løk i variasjon

4 personer som en forrett:

Syltet løk:
2 store Løk
1 dl sukker
1 dl vann
1 dl klar eddik 7%

Løkpuré:
3 løk
Litt klarnet smør eller olje

Gressløk krem:
1 dl Seterrømme
0,5 dl Ellitsgaard Gressløk olje

Ekstra:
Revet god fast ost f.eks  parmesan eller Norske Holtefjell

Fremgangsmåte:
Syltet løk: Kok opp sukker, vann og eddik.
Fjern skallet på løken og kutt dem i to på midten. Stek de på en tør panne til de er helt brente.
Kok så løken mør i laken.
Løken kan holde seg i flere måneder om de er dekket av laken hele tiden, så her er der godt rom for å lage en stor porsjon.

Ved servering kutt den syltede løken i passe biter og krydre dem med salt. Lun de opp i laken eller varm dem i ovnen på 70-90 grader (tar ca. 20-30 min i varm ovn).

Løk Purè: Skrell og finsnitt løken. Ha litt klarnet smør eller olje i en gryte og legg i løken.
Komfyren skal stå på medium varme og det skal stå og surre til de er godt brune og karamelliserte.  Pass på de ikke blir svarte. Når de har en fin gyllen farge, skrue ned kokeplaten og la det stå og små koke til løken er helt mør.
Der etter blendes løken til en fin puré. Hvis puréen blir for tykk kan det eventuelt tilsettes litt vann eller fløte.

Gressløk krem: Miks de to sammen og smak til med salt.