Spekemat med hjemmelaget majones

Ramsløk mayonaise.jpg

Hjemmelaget majones er enkelt å lage. Trikset er å være litt tålmodig når oljen skal tilsettes.

Ramløksmajones:
2 eggeplommer
2ts sitronsaft eller en god hvitvinseddik
2dl smaksnøytral olje (Eks raps- eller solsikkeolje)
1dl Ellitsgaard Ramsløk olje
Salt

Fremgangsmåte:
Rør eggeplommer, salt og sitronsaft sammen. Pisk det lyst og luftig med en visp. Bland den nøytrale oljen sammen med Ellitsgaard Ramsløk olje. Spe forsiktig oljen i de vispede eggeplommene imens du fortsatt visper. Start med en spiseskje olje av gangen. Øk mengden olje litt etter litt. Pass på at majonesen hele tiden er glatt og blank. Blir den tynnere er det fare for at den skiller seg. Du kan redde majonesen ved å tilsette litt vann før du fortsetter å spe med olje. Smak til med sitronsaft og salt. 

For en kraftigere ramsløkmajones byttes den nøytrale oljen med mer Ellitsgaard Ramsløk olje. 

Den hurtige:
Bland litt ferdig majones fra butikken med Ellitsgaard Ramsløk olje. Ferdig på 1-2-3!